B2B Klant Impuls Programma

De klant als groeiversneller!

 

Omzetgroei realiseren anno 2019 is niet eenvoudig. Het bedrijfsleven verandert en zakelijke kopers beginnen steeds meer te lijken op consumenten. Onderzoek wijst uit dat klanten zich steeds minder gewaardeerd voelen en de gevolgen zijn voor veel ondernemingen merkbaar. Veel klanten zijn tevreden maar niet loyaal en van het ene op het andere moment kan een klant bij u weg zijn.

In tegenstelling tot wat er geroepen wordt door marketingbureaus, advertentiespecialisten en ‘lead generators’ ligt de sleutel tot groei niet buiten uw bedrijf maar erbinnen. Het is namelijk tot 7 keer makkelijker en goedkoper om meer aan bestaande klanten te verkopen, dan om een nieuwe klant aan uw bedrijf te binden.

 

Klant Impuls Programma

Ons Klant Impuls Programma biedt u inzicht in hoe u klanten om kunt zetten in zogenaamde groeiversnellers. Een groeiversneller is een klant die maximale omzet genereert, langer bij u blijft en bereid is om u actief te ondersteunen bij het genereren van nieuwe klanten. De kern van het programma is slim klantonderzoek.

 

Voordelen

Onze opdrachtgevers geven aan wat de voordelen zijn van het optimaal benutten van bestaande klanten:

1.    Zij hebben meer zicht op up-selling en cross-selling kansen, zodat verkopers makkelijker meer omzet genereren en targets realiseren.
2.    Zij zijn in staat om sneller nieuwe (complementaire) diensten op de markt te brengen waarmee omzetgroei gerealiseerd wordt.
3.    Door aanbevelingen van klanten en introducties binnen nieuwe netwerken realiseren zij een reductie op hun acquisitiekosten.
4.    Het biedt hen een helder inzicht in de kansen en bedreigingen van de klantrelatie, waardoor er een betere financiële voorspelbaarheid mogelijk is.
5.    Het verhoogt het klant- en kwaliteitsbewustzijn onder medewerkers, waardoor betrokkenheid wordt verhoogd en klantverwachtingen overtroffen worden.

 

Aanpak

In vogelvlucht ziet onze aanpak er als volgt uit:

-      Met de kick-off workshop betrekken we uw medewerkers vanaf de start, creëren we draagvlak voor het initiatief en zorgen we dat na afloop van het onderzoek de kansen verzilverd worden.
-      We adviseren over het stellen van de juiste survey vragen en geven communicatieadvies, zodat we optimaal aansluiten bij uw informatiebehoefte.
-      We zijn verantwoordelijk voor de uitvoering, omdat we van mening zijn dat u zich bezig moet houden met de opvolging vanuit de inzichten die we bieden.
-      Met de inzet van onze responsstrategie zijn we in staat om de deelname van uw klanten te vergroten, zodat u een compleet beeld heeft van wat zij van uw bedrijf vinden.
-      De resultaten van het onderzoek zijn voor u en uw medewerkers 'anywhere, any time' te raadplegen in een online te benaderen actiedashboard.
-      U ontvangt een stappenplan met checklist waarmee uw sales- en marketingteam aan de slag kan en meer omzetgroei zal realiseren.
-      Het eindrapport en de presentatie in het managementteam zorgt voor de vereiste managementaandacht en borging van het Klant Impuls Programma binnen uw bedrijf.

 

Gratis consult

Wilt u erachter komen wat de kansen binnen uw bedrijf zijn en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het realiseren van uw ambities? Vraag dan nu een gratis consult aan! Hierin leggen wij u uit wat de trends in 2019 zijn, hoe u hierop kunt inspelen en waar groei te behalen is. Ook is het mogelijk om samen met ons de Groeicalculator in te vullen, zodat u zelf een beeld heeft van hoeveel extra omzet er te realiseren is met behulp van ons Klant Impuls Programma. 

 

captcha